cosmetische

Fijne lijntjes

Fijne lijntjes zijn de eerste tekenen van huidveroudering. Deze lijntjes ontstaan rond de mond, ogen, wangen en op het voorhoofd. Dit komt door vooral de mimiek in het gezicht zoals lachen en fronsen. Daarnaast is een van de grootste oorzaken van fijne lijntjes uv-straling van de zon. Zelfs als de zon niet fel aanwezig is doordat die bijvoorbeeld achter de wolken zit zijn er nog steeds uv-stralingen die voor huidveroudering zorgen. Het is dus belangrijk om altijd een zonnebescherming te dragen 365 dagen lang.

Alles over fijne lijntjes

Hoe voorkom je fijne lijntjes?

Het allerbelangrijkste: gebruik dagelijks een dagcrème of een losse beschermingsfactor van minimaal  spf30! Vermijdt daarnaast ook het gebruiken van de zonnebank. Zorg ook dat je niet teveel suikers neemt. Als je huid teveel suiker krijgt te verwerken wordt het collageen afgebroken en dit zorgt voor fijne lijntjes en uiteindelijk rimpels. Het 2 keer per dag reinigen van de huid met daarnaast een goede dag/nacht crème die aangepast is op je huidconditie  is natuurlijk ook erg belangrijk om je huid in een goede staat te houden.

Wat kun je doen tegen fijne lijntjes?

Fijne lijntjes ontstaan doordat er sprake is van afname van elastine en bindweefsel in de huid. Om de aanmaak hiervan te stimuleren en de huid weer wat steviger te krijgen kan je volgende behandelingen ondergaan: een bindweefselmassage, microdermabrasie en microneedling. Voor het optimale resultaat zijn er natuurlijk meerdere behandelingen nodig. Deze behandelingen stimuleren de aanmaak van collageen en elastine en zorgen ervoor dat het bindweefsel weer stevig wordt. 

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken