cosmetische

Mee-eters (comedonen)

Heb je last van mee-eters eters (ook wel comedonen genoemd)? Bij Beautysalon La Luna bieden we meerdere behandelingen ter bestrijding van dit huidprobleem.

Alles over mee-eters

Wat zijn mee-eters?

Mee-eters (ook wel comedonen genoemd) zijn kleine zwarte en witte puntjes in de huid (Blackheads en Whiteheads). Mee-eters komen het vaakst voor op je voorhoofd, kin en neus, maar kunnen ook voorkomen op plekken op je lichaam zoals op je rug.

Hoe ontstaan mee-eters?

Mee-eters worden veroorzaakt door een verstopping van een porie (uitvoergang van de talgklier).  Bij een haarzakje bevinden zich talgklieren, welke talg produceren. Talg bestaat uit vetzuren, vetalcoholen en hoorncellen. Wanneer er teveel talg wordt geproduceerd, kan een porie verstopt raken.

Wat is het verschil tussen blackheads en whiteheads?

Blackheads zijn open comedonen (verstopte poriën). Je herkent ze aan het zwarte puntje. Dit zwarte puntje is een propje talg. Het talgpropje wordt zwart wanneer het oxideert (in aanraking komt met zuurstof in de lucht).

Whiteheads zijn gesloten comedonen, bedekt met een dun laagje huid. Doordat de porie gesloten is, kan de talg niet naar buiten. Daardoor blijft deze eruit zien als een wit of vleeskleurig bultje. Een whitehead of gesloten mee-eter ligt vaak wat dieper en wordt niet blootgesteld aan lucht waardoor deze ook weer lastiger te verwijderen zijn. Een gesloten mee-eter ligt dieper en is vaak de aanstichter van een puistje of ontsteking (rood puistje).

Hoe kan ik mee-eters voorkomen?

  1. Reinig je huid tweemaal daags (’s morgens en ’s avonds) met een in water oplosbare, milde reiniging en lotion.
  2. Gebruik 2 x per week een exfoliant/peeling aangepast op jouw huidconditie.
  3. Gebruik een verzorgend product die je talgproductie reguleert en de huid matteert.
  4. Gebruik dagelijks een goed geformuleerde dag- en nachtcrème die passen bij jouw huidconditie. Als je huid goed in balans is, voorkom je overmatige talgproductie.
  5. Gebruik een goede SPF.

Hoe kan ik mee-eters verwijderen?

Mee-eters zelf verwijderen door uitknijpen of uitdrukken, raden wij af. Mee-eter strips of een mee-eter lepel lijken verleidelijke middelen om snel van je mee-eters af te komen, maar ze kunnen je huid beschadigen. Hoewel er hiermee inderdaad wat rotzooi uit de porie loskomt, is dit geen beste oplossing op de lange termijn. Door op een plek te knijpen, kan de ontsteking dieper worden geduwd en dit kan littekens op de huid veroorzaken.

Wij adviseren mee-eters niet zelf uit te drukken, maar dit door een van de huidspecialistes van Beautysalon La Luna te laten doen.
Wij reinigen eerst de huid met, op de huidconditie afgestemde, producten, exfoliëren en verweken de huid waarna we de huid uitreinigen (mee-eters verwijderen). Indien nodig zullen wij met een steriele naald inprikken bv. bij gesloten mee-eters. Zo voorkom je onnodige schade aan jouw huid en kunnen wij persoonlijk huidadvies geven.

Behandelingen

Behandelingen welke goed zijn bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken