cosmetische

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is een huid die uit balans is. Je kan dit kenmerken aan onaangenaam gevoel, een huid die prikt, strakheid, jeukerig of branderigheid. Soms kan dit ook samen gaan met een droge en rode huid.

Alles over gevoelige huid

Hoe kom je aan een gevoelige huid?

Een gevoelige huid heeft te maken met overgevoeligheid van de zenuwuiteinde in de huid. Een gevoelige huid kan ook genetisch bepaald zijn en komt vooral voor bij mensen met een lichte huidskleur. Een gevoelige huid is dunner dan een normale huid waardoor deze gevoeliger is van invloeden van buitenaf. Je kan ook natuurlijk altijd nog een gevoelige huid krijgen als het niet genetisch bepaald is. Dit komt door diverse factoren zoals klimaat, onderliggende huidaandoeningen, verkeerde producten, stress en/of leefstijl.

Wat kun je doen tegen een gevoelige huid?

Gebruik verzorging’s en reinigingsproducten zonder parfum en alcohol. Vermijdt daarnaast het nemen van een lange hete douche of bad. Heet water kan de huid uitdrogen. Uitdroging kan een factor zijn van de gevoelige huid. Dit kan leiden tot droge plekken, roodheid en irritatie.

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken