cosmetische

Huidverslapping

Naarmate je ouder wordt gaat de kwaliteit van de huid ook achteruit dit is een normaal proces van de huidveroudering. Je collagene en elastine vezels worden minder, de huid wordt langzaam dunner en verliest de stevigheid en de volume. Het resultaat is een verslapte huid.

Alles over huidverslapping

Oorzaken huidverslapping

Collageen, elastine en hyaluronzuur zijn drie belangrijke lichaamseigen stoffen die voor stevigheid, structuur, spankracht, hydratatie en volume zorgen in de huid.

Naarmate we ouder worden wordt dit minder in onze huid. Hierdoor verliest de huid zijn stevigheid en volume. Als de productie van de lichaamseigen hyaluronzuur ook minder aan het worden is zorgt dit ook voor minder hydratatie en volume op de juiste plekken in de huid.

Wat te doen tegen huidverslapping?

Als je huidverslapping tegen wilt gaan is het natuurlijk goed om te kijken naar de oorzaak. En dat is natuurlijk het verminderen van collageen, elastine en niet te vergeten hyaluronzuur. De aanmaak van collageen en elastine kan je stimuleren door producten te gebruiken met vitamine C, dit is een antioxidant en zorgt ervoor dat de huid de stevigheid behoudt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om hyaluronzuur te gebruiken dit zorgt voor hydratatie en volume. Je lichaam maakt het zelf aan maar de hoeveelheid neemt af naarmate je ouder wordt. Het is dus niet verkeerd om ook hyaluronzuur te gebruiken tegen huidverslapping 

Behandelingen

Behandeling die goed is bij dit huidprobleem:

Maak een vrijblijvende en kosteloze intake afspraak.
We bekijken graag je huid zodat we je gericht kunnen adviseren en een behandelplan kunnen opstellen.

Intake afspraak maken