Helaas zien wij het vaak genoeg. Een Permanente Make-Up “specialist” die eigenlijk niet goed genoeg getraind is om echt een mooi resultaat te leveren. Iemand die te weinig trainingen volgt en die eigenlijk permanente make-up naast bijvoorbeeld haar huidige werk is gaan doen. Omdat ja, laten we eerlijk wezen, een behandeling PMU vaak wat meer oplevert. Hoe belangrijk het is om een goede specialist te vinden op dit gebied, kan ik niet vaak genoeg duidelijk maken. Je loopt namelijk niet even met deze make-up rond, nee je kan er gewoon jaren mee rondlopen!

Ervaring is een MUST!

Door het gebruik van verkeerde technieken, verouderde technieken, slechte apparatuur en verkeerde kleurpigmenten kan het zijn dat PMU er geheel anders uit komt te zien dan dat je zelf had gehoopt. Ervaring in het vak is een MUST! Zoek daarom een PMU specialist die genoeg ervaring heeft en kijk ook eens even naar haar portfolio. Wat heeft ze hiervoor voor resultaten bereikt bij klanten. Vaak kan je aan het werk van de specialist ook al een beetje zien of zij goed werk heeft geleverd.

Weglaseren van een eyeliner…

Wanneer je eigenlijk PMU hebt laten zetten wat je niet mooi vindt, is soms het weglaseren van de make-up de enige oplossing. Maar terwijl ik dit typ gaan mijn haren overeind staan. Het weglaseren van je eyeliner bijvoorbeeld… ENG! Nogmaals (misschien worden jullie gek van me, maar dat maakt me niet uit) verdiep je echt in de specialist, heeft zij veel trainingen gevolgd, hoeveel jaar zit ze nu al in het vak en natuurlijk vraag naar het portfolio!

 

“Enkel door te trainen met de besten, bereikt men de top”


Selecteren van een goede specialist

Hierboven hebben we het belang aangegeven van een goede specialist. Permanente Make-Up kan dus ook wel eens fout gaan. In de meeste gevallen ligt dit toch echt aan de ervaring van de specialist. Wanneer je een keuze wilt maken let dan op de factoren die we bovenstaand ook al besproken hebben: portfolio, ervaring en kijk ook zeker naar reviews van klanten die al zijn geweest. Dit kan ook meehelpen in jouw besluit. Maar als laatste en misschien wel één van de belangrijkste punten waar je op moet letten is of een specialist wel een vergunning heeft. Het komt helaas nog te vaak voor dat er zonder vergunningen wordt gewerkt in Nederland. LET HIER DUS OP!

Corrigeren van PMU

Twee alinea’s geleden gaf ik aan dat je PMU kan verwijderen met laseren. Gelukkig is dit niet de enige oplossing. Bij onze salon in Haaften kunnen wij namelijk ook de PMU corrigeren. Dit houdt eigenlijk makkelijk gezegd in dat wij ervoor gaan zorgen dat die wenkbrauwen er wel weer mooi uit komen te zien. Het corrigeren van bijvoorbeeld wenkbrauwen is niet gemakkelijk gedaan, maar zeker niet onmogelijk. Kom daarom eens langs bij ons in de salon zodat wij u verder kunnen helpen! Ga niet rondlopen met ongelijke wenkbrauwen!

Lees hier de opleidingen die wij bij Beautysalon La Luna hebben gevolgd: http://www.salonlaluna.nl/opleidingen/.

PMU