Yes! Het wordt weer zomer en dat betekent dat we na het werk direct in de sportschool belanden om weer dat wintervet van ons lichaam te trainen. Wat we (en nu spreek ik vooral voor de vrouwen onder ons) doen, is na het werk direct de sportschool in zodat we later thuis op de bank kunnen ploffen en nergens meer over na hoeven te denken. Wat we vaak vergeten is dat we met make-up op gaan sporten. Dit is funest voor je huid. Ik zal je uitleggen waarom en misschien heb ik stiekem wel de oplossing waardoor je niet meer hoeft na te denken aan je make-up wanneer je gaat sporten.

Sporten en make-up

Tuurlijk willen we er goed uitzien tijdens het sporten, je zou zo maar je droomman tegen kunnen komen ;). Natuurlijk is het sporten een onwijs goede gewoonte om te doen, na werk of na het avondeten. Maar wat we ons misschien niet helemaal realiseren is dat met make-up op sporten ontzettend slecht voor onze huid is.

Tuurlijk de één draagt veel meer make-up dan de ander, maar als je al met een dun laagje foundation gaat sporten zorgt het ervoor dat je niet goed kan zweten. Je verstopt als het ware de huid. De poriën raken verstopt en hierdoor krijg je uiteindelijk sneller puistjes. Het beste is om te gaan sporten met een schone huid. Denk er is aan om een reinigingssetje in je sporttas te leggen zodat je wanneer je op de sportschool komt je eerst je gezicht kan wassen. Natuurlijk zijn er wel foundations die je beter op kan hebben dan een foundation van de drogist. Zoals foundations met mineralen, hierdoor wordt je huid niet verstopt en kan het makkelijker ademen.

Ik wil er gewoon fris uitzien ook als ik aan het sporten ben.

Tuurlijk begrijp ik dat ook. Ik heb zelf liever ook een make-upje op waar ik ook ga. Als ik even ga lunchen, zwemmen, de sauna in etc. Ik wil gewoon eigenlijk altijd make-up op. En dan heb ik het nu niet over foundations, want dat gebruik ik minimaal. Maar dan heb ik het eigenlijk over mijn eyeliner, die er toch voor zorgt dat ik er iedere dag fris uit zie.

De oplossing

Ik heb eigenlijk twee oplossingen om er toch tijdens het sporten goed en fris uit te zien. Mijn eerste oplossing zou de gemakkelijke oplossing zijn. Kies er gewoon voor om geen make-up te dragen. Tijdens het sporten krijg je al een kleurtje en geloof me dan zul je er gewoon goed uitzien. OF mijn tweede en misschien briljantere oplossing is dat je misschien kan gaan denken aan Permanente Make-Up. Hoe handig is het als je wenkbrauwen en je eyeliner gewoon altijd goed zitten? Zo kan je gerust ook in de sportschool met je vlam afspreken. Zweten zal je altijd blijven doen maar je make-up zal er gewoon altijd goed uitzien! Zwemmen, sauna? Geen probleem, je make-up zit goed. ‘s Ochtends wakker worden? Geen probleem, je make-up zit goed!

Ik ben best benieuwd hoe erg dit speelt bij vrouwen onder ons. Vinden jullie het belangrijk om er goed uit te zien tijdens het sporten? Of maakt het je niets uit?

Let me know! Ik ben benieuwd!
En ben jij benieuwd naar meer informatie over Permanente Make-Up? Lees dan hier meer.

sporten