“Two wrongs don’t make a right.” Waarschijnlijk heb je vast wel een keer eerder van dit spreekwoord gehoord. Dit gezegde is belangrijk om te onthouden wanneer je aan het overwegen bent om jouw slecht gezette PMU te laten corrigeren en echt opzoek bent naar een oplossing!

Take a deep breath!

Het is belangrijk dat je een doel voor ogen hebt op basis van kennis en niet op basis van emotie. Het oplossen van slecht gezette PMU gaat niet over het besparen van geld. Het gaat om het redden van je gezicht. Het oplossen van slechte PMU gaat over het beschermen van je uiterlijk en het behouden van je eigen zelfbeeld voor de komende jaren!

Oplossing van het probleem

Tuurlijk is het heerlijk om te gaan schreeuwen tegen de persoon die jouw PMU zo fout heeft gezet. Het zal heel even goed voelen, maar daarna ben jij de enige die nog steeds rondloopt met de slecht gezette PMU… Natuurlijk kun je je geld terug vragen of eisen, maar het financiële aspect van dit probleem zal je apart moeten afhandelen. Je kunt zelf juridische stappen ondernemen, je kunt ervoor zorgen dat andere mensen weten dat deze PMU-specialist niet goed is. Wat je ook doet uit emotie het is belangrijk dat je verdere stappen onderneemt voor een cosmetische oplossing voor je gezicht!

Populaire brows

Aangezien de tatoeage van de wenkbrauwen de meest populaire is op het gebied van PMU worden daar ook de meeste fouten mee gemaakt. Naast dat ze de meest populaire keuze zijn, zijn de wenkbrauwen ook het moeilijkst om te verbergen wanneer deze verpest zijn.

Don’t go back!

Allereerst willen we je adviseren niet terug te gaan naar de PMU-specialist die jouw wenkbrauwen heeft verpest. Misschien geeft hij/zij aan dat het nu oplosbaar is maar probeer reëel te blijven. Het is de eerste keer ook niet goed gelukt dus het gaat niet ineens magisch nu wel goed komen… We kennen wel verhalen waarbij de PMU-specialist het probeerde op te lossen en er een nog groter zooitje van wist te maken. Tuurlijk begrijpen we dat deze specialist een tevreden klant wilt hebben. Maar ik herhaal: “Two wrongs don’t make a right”.

Helder nadenken

Het doet ons zelfs pijn als we iemand zien met slecht gezette PMU. Waarschijnlijk wil je het gewoon zo snel mogelijk opgelost hebben zodat je weer normaal over straat kunt. Toch is het belangrijk dat je de tijd neemt om of een nieuwe PMU-specialist te zoeken of cosmetisch arts. Probeer kalm te blijven en helder na te denken. Zo zal je niet nog een keer in een val stappen.

We hebben een aantal nuttige PMU tips opgeschreven die je kunt meenemen wanneer jij een slechte PMU-specialist hebt getroffen….

Oplossingen

  1. Hoe donkerder je de wenkbrauwen laat doen, hoe moeilijker het wordt om dit later op te lossen. Direct terug naar een andere PMU-procedure wordt dan misschien niet eens geadviseerd. Mogelijk heb je lasertherapie nodig. Dit zal niet direct opgelost zijn. Hiervan heb je mogelijk 3 tot 20 behandelingen nodig, verdeeld over een maand tot 6 weken uit elkaar. Dan pas kun je de PMU oplossen…
  2. Dezelfde theorie is van toepassing als je een kleur corrector gebruikt om de wenkbrauwen van zwart naar bruin te halen. Je moet de huid tijd geven om te herstellen, wanneer je dit niet doet kunnen er littekens ontstaan. Dit is de reden waarom wij soms vertellen dat het slimmer is om soms naar een cosmetisch arts te gaan dan direct weer PMU te gebruiken;
  3. Als je PMU een verkeerde plaatsing heeft op het gezicht dan is onze aanbeveling om het operatief te laten verwijderen en opnieuw te beginnen. Leer van je fout en “move on”. Zorg dat je PMU de tweede keer wel bij een SPECIALIST laat doen en geniet dan van de voordelen die je jarenlang zult houden.
  4. Hoe donkerder de kleur van je PMU wenkbrauwen, hoe meer toepassingen je nodig hebt om het terug te krijgen naar een bruine tint. Probeer zo te denken: je hebt een zwarte muur, hoeveel lagen zal het kosten om dit lichter te krijgen?
  5. Wanneer je wenkbrauwen een blauwachtige zwarte of grijs blauwe kleur hebben zal je uiterst voorzichtig moeten zijn met de oplossing. Je wilt je wenkbrauwen namelijk niet onnatuurlijk groen of groenblauw maken. Dit is een veel voorkomende fout en een herinnering aan: “Two wrongs don’t make one right”.
  6. Wanneer je PMU wenkbrauwen rood zijn, maar wel de juiste vorm hebben, dan ben je best oké. Je kunt dan een kleur corrector van groen gebruiken om terug te komen op bruin.
  7. Wanneer je PMU wenkbrauwen paars zijn geworden dan is er een oplossing. Je kunt dan een gele laag aanbrengen zodat ze weer bruin worden.
  8. Als je PMU wenkbrauwen op de verkeerde plek zitten, veelkleurig zijn of te donker zijn, dan is dit niet snel opgelost. Je moet rekenen op meerdere behandelingen die de PMU kunnen verwijderen. NOTE: je moet nu absoluut geen andere kleur nemen om zo de schade te proberen te verdoezelen. Als je dat doet maak je waarschijnlijk een kleur die je al helemaal niet wilt of een kleur die je niet kunt verwijderen zonder operatie.

Conclusie

De meeste mensen realiseren zich niet hoe duur, pijnlijk en tijdrovend het is om slechte PMU wenkbrauwen te verwijderen. Maar weet dat als je dit doormaakt je niet alleen bent. Onthoud: “Two wrongs don’t make one right”. Bedenk dat er altijd een oplossing is en vergeet niet, dit is tijdelijk! Misschien voelt het nu niet zo maar ook dit gaat voorbij en kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk wel met de mooiste wenkbrauwen rond loopt! Bekijk eens ons portfolio

oplossing