De meeste mensen die twijfelen over een Permanente Make Up behandeling zijn bang voor de pijn. Over het algemeen valt dit reuze mee en is dit niet iets waar je je zorgen om hoeft te maken. PMU wordt niet geheel als gevoelloos ervaren, maar mits goed uitgevoerd, is het zeer goed te doen. Ervaren specialisten hebben verschillende technieken tot hun beschikking om ervoor te zorgen dat het zo min mogelijk pijn zal doen. Het is dan ook belangrijk dat je kijkt naar de ervaring van de specialist voordat je een beslissing maakt bij wie je PMU laat zetten!

Verdoving in een crème vorm

De meest gebruikelijke vorm van verdoving tegen eventuele pijn bij PMU is een lidocaïne crème (ook wel Emla crème genoemd). Aangezien een verdoving een medische handeling en een geneesmiddel is, mogen permanente make-up specialisten, volgens de normen van de GGD, niet in het bezit zijn van verdoving. Daarom dien je dit zelf aan te vragen bij je huisarts (op recept). Deze crème, op recept, dien je mee te nemen naar de salon.

Omdat deze verdoving minimaal 30 minuten moet inwerken, is het advies deze thuis al aan te brengen voordat je komt. De Emla verdovingscrème is een verdoving die, mits op tijd aangebracht, goede resultaten geeft. Voor het pigmenteren van wenkbrauwen en lippen dien je de crème al 60 minuten voor de behandeling zelf aan te brengen. Na een half uur nogmaals herhalen. De huid kan enigszins een beetje wit of rood worden, dit is normaal.

Wanneer je een behandeling wilt voor de eyeliner, wordt de verdovingscrème door de specialist opgebracht in de salon, dus de crème meenemen en wij brengen dit aan, dus dit niet zelf doen!

 

Goed opgeleide specialist

Het is belangrijk, bij je keuze voor een PMU-specialist, dat je iemand kiest die goed is opgeleid en weet wat ze doet. De één heeft nou eenmaal een hogere pijngrens dan de ander dus is het belangrijk dat de specialist genoeg ervaring heeft zodat ze jou hiermee kan helpen. Kennis op medisch vlak is dus ook een prioriteit!

Voordat PMU verschillende vooruitgangen heeft doorgemaakt was het zetten van PMU erg pijnlijk en bleef de schade op de huid lang zichtbaar. Doordat de PMU apparatuur steeds beter wordt kan de pijn ook steeds beter worden bestreden. Veel PMU klanten ervaren de behandeling niet als pijnlijk maar eerder als vervelend. Vaak is iedereen zo tevreden met de resultaten dat ze het vervelende gevoel snel weer zijn vergeten!

Bekijk hier het portfolio van Beautysalon La Luna of neem contact met ons op!

pijn