Of je nou voor Permanente Make-Up kiest of niet er is niets zo belangrijk als passende kleuren voor je gezicht. Of het nou gaat om een oogschaduw of dus om de kleur van je lippen. Vandaag willen we het over de lippen hebben. Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je jouw lippen kleur uitkiest. Om het makkelijk voor je te maken hebben we de types ingedeeld in seizoenen. Bij ieder seizoen hoort een toepasselijke kleur voor de lippen. Bekijk dus eerst welk seizoen jij bent en vind daaronder jouw beste lippen kleur.

Lente type

Een lentetype is iemand die goudblond tot licht rossig haar heeft. Hun ogen zijn (grijs) blauw, lichtbruin of groenig. De huid is licht maar heeft wel een warme ondertoon. Vaak hebben de lentetypes ook een beetje sproetjes. Wanneer zij in de zon komen worden ze niet snel bruin maar verbranden eerder.

Kleur keuze lente: iemand met een lente type huid heeft vaak een gelige ondertoon in haar huid. Kies daarom voor roze en lichte koraalkleuren, zo zorg je ervoor dat je huid er het mooist uit ziet. Vermijd bruine lippenstift en als je een rode lippenstift wil dragen kies dan voor oranjerood.

kleur

Zomer type

Een zomer type heeft vaak witblond tot asblond haar. Zomertypes hebben een wat lichtere huid met een koele ondertoon. Vaak met een lekkere blos op de wangen. Ze worden niet snel bruin en verbranden over het algemeen sneller. Ogen zijn vaak helder blauw maar kunnen ook grijs of groen zijn.

Kleur keuze zomer: zomer types moeten kiezen voor rozige tinten!

kleur

Herfst type

Een herfsttype is iemand met donkerblond tot bruin haar. De ogen van een herfsttype zijn vaak bruin of groen. Ze hebben een lichte tot beige huidskleur met hier en daar een sproetje. Ze worden niet snel bruin maar als ze rustig aan doen met de zon zal de kleur bruin langer blijven zitten.

Kleur keuze herfst: hierbij heb je een warme ondertoon nodig. Je kunt voor warme kleuren gaan maar een knallende rode kleur staat ook geweldig! Je kunt ook je eigen lippen net iets meer aandikken door dezelfde kleur als je lippen te gebruiken

kleur

Winter type

Ik moest hier meteen aan sneeuwwitje denken en zo is het ook wel een beetje. Een wintertype heeft een lichte tot bleke huid. Geen zomersproetjes. Het haar is donkerbruin tot zelfs zwart. De winter types hebben een groot contrast tussen hun huid en haar.

Kleur keuze winter: simpel maar gewoon een helderrode kleur staat jou het best!

kleur

Donkere huid

Wanneer je een donkere huid hebt dan kun je het beste kiezen voor chocolade tinten lippenstift. Vermijd lippenstiften die een oranje ondertoon hebben. Rood is ook erg mooi voor bij een donkere huid.

Permanente Make-Up Lippen

Natuurlijk willen we allemaal wel een keer rode lippenstift op doen, maar willen we dit ook permanent? Het is belangrijk dat je een kleur kiest die goed bij jouw huid en haar past maar het is NOG belangrijker dat je een kleur kiest die ALTIJD goed bij je past. Als je dus voor knalrood kiest (wat prima is) dan moet je wel weten dat je dit er niet af kan vegen als een lippenstift. Vaak kan je met de lippen beter je eigen lipkleur iets aandikken zo blijft het er natuurlijk uitzien en als je dan een keer een feestje hebt kun je hierover altijd nog een knalrode lippenstift toevoegen! Lees hier meer over PMU lippen bij Beautysalon La Luna