Microneedling is een behandeling waarbij de huid wordt aangezet tot herstel, wat resulteert in een gladdere, stevigere en egale huid. Dit klinkt misschien nog een beetje vaag en daarom hebben wij een aantal veelgestelde vragen over microneedling op een rijtje gezet!

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij met erg kleine naaldjes, kleine beperkte ‘beschadigingen’ worden gemaakt in de huid. Dit stimuleert de huid om te herstellen en meer collageen te produceren. De huid wordt als gevolg hiervan voller en steviger en biedt ook veel voordelen voor andere huidproblemen!

Wat zijn de voordelen van de behandeling?

Deze behandeling gaat de strijd aan met verschillende huidproblemen. Het kan ingezet worden voor littekens, rimpels, striae en hyperpigmentatie. De effecten van de behandeling zijn erg divers en is dus perfect voor mensen die verschillende huidproblemen hebben.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is minimaal invasief en wordt ook door de meeste klanten niet als pijnlijk ervaren. Enige roodheid en gevoeligheid is wel te verwachten na de behandeling. Maar door de richtlijnen voor nazorg goed op te volgen kunnen deze bijwerkingen worden verminderd of geheel worden voorkomen:

  • Vermijd directe blootstelling aan de zon.
  • Vermijd het aanbrengen van irriterende huidverzorgingsproducten.
  • Probeer het gezicht minimaal aan te raken en niet te krabben.
  • Let op de cosmetische producten (zoals je make-up) die je gebruikt.

Hoe bereid ik me op de behandeling voor?

Vóór de behandeling zal de specialist jouw wensen, omtrent het verbeteren van de huid met je doornemen. Daarnaast zijn er een aantal dingen die je kunt doen om goed voorbereid op de behandeling te komen, wat de specialist met jou zal doornemen!

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor het beste resultaat zijn er gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig.  Tussen deze behandeling heeft de huid ongeveer 2-4 weken nodig om te herstellen.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor de behandeling?

Er zijn een aantal contra-indicaties, wanneer wij niet overgaan tot behandelen. Wij gaan bij de volgende huidcondities niet over tot behandelen: verbrand, open wondjes, zwangerschap, infecties, actieve herpes, eczeem, actieve acne, tijdens een antibiotica kuur, huidkanker. Twijfel jij of je één van deze indicaties hebt? Laat je dan adviseren door één van onze specialisten.

Enterpen – Beautysalon La Luna

Bij Beautysalon La Luna werken wij met de Enterpen, één van de nieuwste technologieën op het gebied van microneedling. Heb jij na deze blog nog steeds vragen? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten of maak gewoon direct een afspraak ;).

Microneedling model