Heb je de wenkbrauwen van model Cara Delevingne en actrice Lily Collins al gezien? Vooral Cara is bekend geworden met haar dikke/donkere wenkbrauwen. Het is lastig om te zeggen of er wenkbrauwen bestaan die nu in zijn. Ik denk persoonlijk eigenlijk dat wenkbrauwen niet ‘in’ kunnen zijn. Wenkbrauwen moeten passen bij je gezicht en ook bij bijvoorbeeld je haar dikte en je eigen stijl. Je moet er goed opletten dat je wenkbrauwen wel bij jou passen. Ga jij voor de skinny look à la Angelina Jolie? Of heb je ze liever toch voller? Wij hebben even een aantal wenkbrauw stijlen opgeschreven waar wij van vinden wat je wel en niet kunt doen!

De ingekleurde wenkbrauw

De oh zo geliefde maar ook zo gehate wenkbrauw: de ingekleurde wenkbrauw! Deze wenkbrauw is vaak heel erg licht geëpileerd en daarna verder ingekleurd met een wenkbrauw potlood.

DO: wanneer je een lichte huid hebt en donker haar

DON’T: ga niet naast de ingekleurde wenkbrauwen ook nog is heel veel make-up dragen. Je zal er dan sneller nep uitzien (of je moet dit willen natuurlijk).

De dikke wenkbrauw

Zoals we in de introductie al aangaven is het model Cara Delevingne hier beroemd mee geworden: de dikke wenkbrauwen. Deze wenkbrauw is echt een trend geworden. Toch moet je hier wel mee oppassen. Het moet echt bij jouw gezicht en stijl passen!

DO: wanneer je een flinke bos haar hebt dan zijn de dikke wenkbrauwen ideaal voor jou!

DON’T: kleur deze wenkbrauwen niet ook nog eens in, wanneer je dit wel doet zal je snel een wat boze uitstraling krijgen.

De skinny wenkbrauw

Wanneer je toch liever niet voor de dikke wenkbrauwen gaat omdat je bang bent dat de brows je hele gezicht overnemen dan kan je ook kiezen voor de skinny brows.

DO: wanneer je dun haar hebt dan is deze stijl wenkbrauwen ideaal voor jou.

DON’T: heb je van jezelf hele dikke wenkbrauwen dan is deze stijl niet echt gemaakt voor jou. Of je moet zin hebben om bijna iedere dag je wenkbrauwen bij te werken?

Semi-natuurlijk

De ‘bijna-natuurlijke’ wenkbrauw die eigenlijk alleen maar een beetje is bijgewerkt en niet nog extra in een vorm is geëpileerd. Bekende die dit doen zijn Sarah Jessica Parker en Jennifer Aniston.

DO: ideaal wanneer je blond bent! Dit komt omdat je dan de haartjes niet heel erg snel terug ziet komen omdat de haren blond zijn. Bij donkere haren is het lastiger om maar eens in de zoveel tijd je haren bij te werken.

DON’T: dus wanneer je brunette of zwartharig bent: of ga voor geheel natuurlijk of gewoon voor constant bijhouden. Voorkom dat je stoppels krijgt bij je wenkbrauwen!

FEMME FATALE

De meest gewilde wenkbrauwen zijn die van Angelina Jolie, Kim Kardashian en Megan Fox. Deze sexy wenkbrauwen hebben een sterke boog, zijn iets smaller richting het oor en perfect in vorm. Deze gladde wenkbrauwen maken je ogen groter en je gezicht gepolijst.

DO: geef je femme fatale-wenkbrauw extra kracht met een wenkbrauwpotlood.

DON’T: deze wenkbrauw is niet geschikt voor vrouwen die niet van regelmatig epileren houden.

Bovenstaande looks zijn handig bij het bepalen welke vorm je jouw Permanente Make-Up Brows wilt. Voor wanneer je PMU wilt laten zetten dan is het handig dat je een beetje weet welke stijl jouw favoriet is en wat jij tot nu toe altijd hebt gedaan met je wenkbrauwen. Zo kies je altijd de beste look en niet de look die nu een ‘trend’ is. Het gevaar daarmee is dat PMU langer blijft zitten, misschien is de trend dan wel weer over en vind je straks je eigen wenkbrauwen niet meer mooi! Bij de keuze van PMU is het belangrijk dat je de best passende brows vindt! Lees hier meer over PMU bij Beautysalon La Luna!

wenkbrauw