Niet alleen tieners, maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Het is een vervelend huidprobleem waar iedereen het liefste snel vanaf wil. Maar wat weet je eigenlijk van acne? Want voordat we ons kunnen richten op een oplossing tegen acne, is het belangrijk om te weten wat het eigenlijk is en hoe het ontstaat! Wij beantwoorden deze vragen voor je:

Wat is acne?

Acne is een huidprobleem die bij iedereen kan voorkomen. Het is niet gelimiteerd aan leeftijd, etniciteit of geslacht. Naast het fysieke ongemak van acne kan het ook effect hebben op je zelfvertrouwen. De eerste stap om van je acne af te komen, is door te begrijpen wat acne precies is. Er zijn verschillende types acne, die ook op een andere manier behandeld horen te worden. 

Hoe vormt acne zich?

Het maakt niet uit welk type acne je hebt, alle puistjes en acne uitbraken vormen zich op dezelfde manier. Het begint in een haarzakje, waarna de porie van het haarzakje verstopt. Er zijn verschillende redenen dat de poriën verstopt raken. Verstopte poriën en acne uitbraken komen het meeste voor op het gezicht, maar het kan ook gebeuren op de rug en de rest van het lichaam. Wanneer de poriën worden geblokkeerd, raakt het talg (olie) in je huid gavengen in de poriën. Mensen met een vette huid hebben een grotere kans op een acne uitbraak. Het olie dat gevangen zit in de poriën zorgt ervoor dat bacteriën groeien in de verstopte porie. Dit leidt uiteindelijk tot een infectie, die zich uit in een puistje of acne uitbraak. 

Welke soorten acne zijn er?

Niet-inflammatoire acne

Er zijn twee verschillende typen acne, je hebt niet-inflammatoire acne en inflammatoire acne. Niet-inflammatoire acne uitbraken, ook wel comedonen genoemd, is een type acne die niet zorgen voor een ontstoken puistje. Denk hierbij aan mee-eters en witte puistjes. En misschien is het heel verleidelijk om deze puistjes uit te knijpen, hierdoor kun je ervoor zorgen dat het gaat ontsteken. 

Inflammatoire acne

Het tweede type is inflammatoire acne. Dit is een ernstigere vorm van acne. Denk hierbij aan papels, puisten, knobbeltjes en cysten. Dit komt voor wanneer bacteriën opbouwen in de porie, waardoor de porie gaat ontsteken. 

Hoe verminder je acne?

Gelukkig zijn er verschillende behandelingen en huidverzorgende producten die de strijd aangaan met acne. Ook bij Beautysalon La Luna helpen wij jouw acne te verminderen. De beste behandelingen tegen acne voorkomen dat poriën verstopt raken terwijl het de strijd aangaat met de bacteriën. Daarnaast geven wij je ook graag tips om acne thuis te verminderen en voorkomen. Lees hier meer over de behandeling tegen acne, of maak direct een afspraak bij onze salon. 

inflammatoire acne