Acne is een vaak voorkomend huidprobleem, bij zowel tieners als volwassenen. We willen er het liefst zo snel mogelijk vanaf. En er is veel te lezen over de oorzaken van acne, denk bijvoorbeeld aan chocolade. Maar er zijn ook een aantal onverwachte factoren die acne kunnen veroorzaken, waar je misschien nog nooit aan hebt gedacht. Wij zetten 7 van deze oorzaken voor jou op een rijtje:

Oorzaken van acne

1. Kussensloop

Het klinkt misschien niet als de boosdoener, maar denk er eens overna… Het gezicht bevindt zich 8 uur per dag op jouw kussen. En wanneer je jouw kussensloop niet regelmatig schoonmaakt, lig je eigenlijk op een verzameling van bacteriën, stof en dode huidcellen.

2. Telefoon, oortjes, bril en make-up kwasten

Ook je telefoon, muziek oortjes en make-up borstels zijn een bron van bacteriën die in contact komen met het gezicht. Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak maak jij jouw telefoon schoon? Door deze bacteriën en vuil kan de huid verstoppen, want vervolgens acne veroorzaakt.

3. Verkeerde reiniging

Het gebruik van een reiniging is van groot belang. Maar wist je dat het gebruik van een verkeerde reiniging, je huidprobleem misschien wel verergert. Zorg er daarom voor dat je een reiniging kiest die bij jouw huidtype, maar ook huidprobleem past. Weet je niet zeker welke producten jij het beste kunt gebruiken? Vraag het dan aan een specialist.

4. Verkeerde huidverzorging

Net zoals het gebruik van een verkeerde reiniging, kan het ook zijn dat je de verkeerde huidverzorging gebruikt. Sommige ingrediënten, die vaak terug te vinden zijn in huidverzorging, staan bekend om poriën te verstoppen. Heb je last van acne, vermijd dan producten die gemaakt zijn op basis van olie.

5. De zon

Regelmatig zonnen vergroot niet alleen de kans op huidkanker, het vergroot daarnaast ook het risico op acne uitbraken. De zon, de warmte en luchtvochtigheid kunnen er voor zorgen dat de olie klieren in de huid overactief worden, waardoor acne uitbraken kunnen ontstaan.

6. Slapen met make-up

Dat je geen make-up kunt dragen wanneer je acne hebt is een mythe. Maar als je gaat slapen met make-up op, dan doe je het wel verkeerd! Door te slapen met make-up voorkom je dat de huid zich optimaal kan herstellen en daarnaast worden de poriën ook nog eens verstopt.

7. Jouw vingers

Knijp jij graag je puistjes uit? Of pulk je vaak aan je acne? Dit zal de acne niet laten verdwijnen! Net zoals dit niet zal gebeuren door het gezicht te ‘wild’ te wassen of te scrubben. Dit kan er juist voor zorgen dat de huid meer gaat irriteren. Maar niet alleen het bovenstaande, maar ook gewoon aan de huid zitten met je vingers kan ervoor zorgen dat je acne krijgt. De handen zijn namelijk een bron van veel bacteriën, want denk er maar eens overna wat jij dagelijks allemaal aanraakt. Probeer daarom zoveel mogelijk contact met het gezicht te vermijden.

Naast het vermijden van een aantal van deze veroorzakers van acne, is een juiste behandeling ook erg belangrijk. Bij Beautysalon La Luna kun je een kosteloze en vrijblijvend acne-consult afspreken. Na dit consult zullen wij een gepersonaliseerd behandelplan voor jou samenstellen. Lees hier meer over onze acne behandelingen.

oorzaken van acne