Een vraag die ik veel op het internet zie verschijnen. Wat is het verschil tussen Permanente Make-Up en Microblading? Of is dit hetzelfde?

Natuurlijk willen we allemaal wakker worden met wenkbrauwen die direct goed zitten. Of met een eyeliner zodat we dit nooit meer hoeven te doen in de ochtend. Er zijn verschillende technieken die worden gebruikt in de PMU-wereld, maar de PMU en de Microblading techniek zijn de twee bekendste.

Permanente Make-Up

Iedereen noemt het gewoon Permanente Make-Up dit is de meest gebruikelijke uitdrukking. Termen zoals Micropigmentatie en permanente cosmetica worden ook wel eens gebruikt om dezelfde procedure te beschrijven. Voor permanente wenkbrauwen, evenals lip- en eyeliner behandelingen, wordt een cosmetische tatoeage-machine gebruikt. Zo wordt er voorzichtig pigment in de huid te geïmplementeerd met behulp van een verscheidenheid aan fijne naaldjes. Het is anders dan een gewone tattoo-machine, de frequentie is namelijk veel lager, dit betekent dat het pigment veel dichter bij het oppervlak van de huid wordt geïmplanteerd. Sommigen zouden zeggen dat de behandeling aanvoelt als een elektrische tandenborstel die tegen de huid wordt aangedrukt: ongemakkelijk maar niet te pijnlijk.

Er zijn verschillende looks waar je uit kunt kiezen bij het kiezen van deze behandeling. Wanneer je een wat dramatische wenkbrauw wilt dan kan dat. Maar ook als je een wat natuurlijke look wilt creëren is dat mogelijk. De keuze hierbij is geheel aan wat jouw wensen zijn voor je wenkbrauwen.

Microblading

Microblading is een enigszins andere techniek die nog steeds wordt gebruikt in de tatoeage wereld. Ook hier wordt er pigment in de huid geïmplementeerd. Hierbij wordt alleen geen machine gebruikt maar een apparaat die de specialist zelf moet bewegen. Het mooie aan microblading is, is dat je zulke fijne haartjes kunt creëren dat ze ontzettend realistisch lijken.

Een microblading specialist kijkt naar de huidige richting en lengte van de bestaande haartjes en past daar zo haar microblading haartjes op aan. Als er geen haren aanwezig zijn hoef je je ook geen zorgen te maken. Wanneer je bij een ervaren specialist komt kan diegene prachtige wenkbrauwen maken die passen bij jouw gezichtsvorm. Mits goed uitgevoerd, liggen de kanaaltjes die gecreëerd worden door de microblading techniek over het algemeen net iets dichter bij het oppervlak dan bij het gebruik van een machine. 

Eigenlijk is het grote verschil dat de ene techniek met een machine wordt gedaan en de andere techniek met de hand. Toch vind ik persoonlijk dat deze technieken bij elkaar horen omdat de basis van een goede PMU specialist begint met het gebruik van een machine.

Er zijn in de loop der jaren steeds meer technieken gekomen, denk aan Hairstroke, PowderBrow en de SofTap® techniek. Hopelijk hebben we het verschil een stuk duidelijker kunnen maken, als je nog meer vragen hebt dan kan je altijd contact met ons opnemen zodat wij al jouw vragen persoonlijk of via telefoon/e-mail kunnen beantwoorden!

microblading