Er zijn heel veel dingen die je waarschijnlijk al weet over Permanente Make-Up, maar toch hebben we een paar leuke ‘wist je datjes’ voor je opgeschreven!

Wist je dat…..:

Wenkbrauwen de uitdrukking en karakter van je gezicht bepalen? Wanneer je lichte, onderbroken of geen haargroei op de wenkbrauwen hebt dan kan dit voor een heel ander gezicht zorgen dan wanneer je mooie volle wenkbrauwen hebt. Met PMU zijn je wenkbrauwen altijd in perfecte shape en dat zo kan je een klein beetje jouw eigen uitdrukking van je gezicht bepalen.

Wist je dat…..:

Je gewoon normale make-up over je Permanente Make-Up heen kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld je lippen roze hebt laten maken door PMU maar je hebt nu een feestje en je wilt roze lippenstift dan kan je dit gewoon over je PMU aanbrengen. Hetzelfde geldt voor de eyeliner en je wenkbrauwen.

Wist je dat….:

Een behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Wist je dat…..:

Hygiëne één van de belangrijkste pijlers is als het gaat om PMU. Je kunt bijna zeggen dat hygiëne belangrijk is voor een goed eindresultaat. Goede PMU-specialisten volgen hele strenge hygiëne codes. Bij iedere behandeling is het belangrijk dat er nieuwe steriele naalden worden gebruikt, nieuwe kleur cupjes, kleurpigmenten, handschoentjes en nieuwe handdoekjes. De apparatuur moet ook iedere keer na een behandeling grondig worden gereinigd en ontsmet. Dit is ontzettend belangrijk want zo voorkom je infecties.

Wist je dat….:

Het heel erg belangrijk is dat je zorgvuldig je Permanente Make-Up specialist selecteert. Kijk goed naar haar eerdere werk, dus bekijk haar portfolio. En controleer of de specialist zich regelmatig laat bijscholen zodat ze de nieuwste technieken weten op het gebied van Permanente Make-Up. Ook is het belangrijk dat het bedrijf is goedgekeurd door de GGD.

Wist je dat….:

Permanente Make-Up is voor zowel mannen als vrouwen. Het kan voor vrouwen die er natuurlijk uit willen zien en voor mannen die bijvoorbeeld wenkbrauwen willen die gelijk zijn.

Wist je dat….:

Permanente Make-Up altijd aanwezig blijft maar in de loop van tijd steeds vager wordt. Het verschilt heel erg per persoon hoe lang de PMU blijft zitten.

Dat waren een beetje de weetjes van Permanente Make-Up op een rijtje. Iedere week schrijven wij een blog over de nieuwste weetjes en feitjes over PMU. Is er een onderwerp wat je nog niet hebt zien verschijnen maar zou je daar graag meer over willen weten, laat het ons dan weten!

wist