Het herkennen van jouw huidtype is de eerste stap naar een goede en effectieve huidverzorgingsroutine. Ook al is elke huid verschillend, de meeste mensen vallen in 1 van de 5 categorieën. Wanneer je weet in welke categorie jouw huid valt, kun je jouw huidverzorgingsproducten en behandelingen daarop afstemmen. Want het gebruiken van producten die bij jouw huidtype passen, zorgt ervoor dat je de beste resultaten kunt behalen. Wij bespreken hieronder de vijf algemene huidtypes:

Normale huid

Je huid wordt als normaal gezien als het niet te vettig of te droog is. Wanneer je een normale huid hebt, zijn je poriën nauwelijks zichtbaar en zal je minimaal last hebben van puistjes en andere onregelmatigheden. Ook zal je huid geen gevoelige plekjes hebben.

Droge huid

Wanneer je een droge huid hebt, zal de huid ruw aanvoelen en heb je een doffe teint. Je zult waarschijnlijk droge en rode plekjes hebben en de huid is erg gevoelig voor schilferen en breken. Een droge huid is ook minder elastisch, waardoor fijne lijntjes en rimpels sneller zichtbaar worden. 

Vette huid

Je huid wordt gezien als vet wanneer je vergrote poriën heb en de huid glimt. Kenmerken van een vette huid zijn mee-eters en acne. 

Combinatie huid

De naam zegt het eigenlijk al, je huid is een combinatie tussen droog en vettig. Meestal is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vettig, terwijl de rest van het gezicht droog zal aanvoelen. 

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is eigenlijk een subcategorie van de vier basis huidtypes. De huid kan gevoelig aanvoelen, onafhankelijk van je huidtype. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als gevolg van het gebruik van de verkeerde huidverzorgingsproducten. Een gevoelige huid is te herkennen door roodheid, jeuk en droogheid. 

Skin analyzer

Kan jij je herkennen in één van bovenstaande huidtypen? Zoals we al in het begin van de blog hebben vermeld is elke huid anders.. Het is een goede eerste stap om je in te delen in één van bovenstaande categorieën, maar wil jij echt het optimale resultaat bereiken? Dan is een huidanalyse met de Skin analyzer wel wat voor jou! Met de Skin Analyzer wordt er een scan gemaakt van het complete gezicht. Deze scan onthult mogelijke huidproblemen die in de toekomst kunnen ontstaan en huidige huidcondities. En met de resultaten van deze huidanalyse kunnen wij een op maat gemaakt behandelplan voor jou samenstellen! Daarnaast kunnen wij ook kijken naar de producten die het beste bij jouw huid passen. Maak een afspraak bij La Luna in Haaften.

Lees meer over de Skin Analyzer:
Een huidscan met onze Skin Analyzer!

Experience Treatment

huidtype