Niet alleen de wenkbrauwen hebben in de afgelopen jaren veel veranderingen meegemaakt. Ook de lippen hebben een hele geschiedenis achter de rug. Net als kleding is ook de make-up wereld heel erg veranderd door de jaren heen. Natuurlijk kunnen we terug naar de tijd van Cleopatra waar ze (waarschijnlijk) begonnen zijn met make-up. Maar wij zijn voor het gemak begonnen in de jaren ’20. We zijn benieuwd of je de lip trends kan herinneren!

De jaren ’20

De lipjes zijn in de jaren 20 vooral in de spotlight gekomen. Misschien heb je wel eens films gezien die afspelen in de jaren 20. Denk maar eens aan de Great Gatsby film. Wat je hier veel in terug ziet komen is dat uitgesproken make-up steeds groter werd. Zo dus ook de lippen. In de jaren 20 was het vooral trendy als je een wat hartvormig mondje creëerde bij je zelf. De bovenlip kreeg 2 boogjes en de onderlip werd een klein rond lipje. Dit is nu eigenlijk helemaal niet meer iets wat trendy is, maar wie weet misschien komen de jaren 20 terug?

De jaren ’30

De jaren 30 was het moment dat de bovenlip vooral veel aandacht kreeg. Er werd met een lipliner een dikke bovenlip gemaakt zodat die extra opvielen. Zowel de ‘cupid bows’ als de mondhoekjes werden aangedikt waardoor de bovenlip extra groot leek. In de jaren 20 kozen ze voor ronde cupid bows maar in de jaren 30 werden deze steeds scherper gemaakt.

De jaren ’40

Van de dikkere bovenlip gaan we naar het tegenovergestelde en dat was de dunne bovenlip. Hoe kan het toch dat 10 jaar lang de focus ligt op een dikke bovenlip en dit gewoon 180 graden draait. Een kleinere bovenlip werd in de jaren 40 als mooi beschouwd.

lippen

De jaren ’50

lippen

Als we denken aan de jaren 50 dan denken we aan…. Marilyn Monroe. Deze dame zorgde ervoor dat de hele wereld haar na wilde doen, ook op het gebied van make-up. Mevrouw Monroe stond bekend om haar knalrode lippen. De cupid bows werden licht geaccentueerd en de hoeken van de lippen werden benadrukt. De jaren 50 zijn goed te vergelijken met de jaren 30.

De jaren ’60-80

Nou dit is een aardig grote sprong van de jaren 50 direct naar de jaren 90. Dit komt omdat er in de jaren 60 t/m 80 veel werd gekozen voor een wat natuurlijkere look. De lipliner was vaak helemaal weg uit het make-up tasje en de lippen kregen vaak een roze kleur in plaats van de welbekende rode kleur.

lippen

De jaren ’90

Zoals we hierboven al aangaven werd de lipliner in de jaren 60 t/m 80 een klein beetje vergeten. Maar in de jaren 90 kwam dit terug met een knal! Vooral Naomi Campbell zorgde er in die tijd voor dat de lipliner weer helemaal hip werd. De lip liner werd soms zelfs alleen gedragen zonder lippenstift. In de late jaren 90 groeide deze trend zelfs nog verder uit omdat men het idee had dat de lips er groter uitzagen.

De jaren ’00

Omdat de lipliner aan het einde van de jaren 90 nog zo in was werd deze lipliner eigenlijk in de jaren 00 alleen maar interessanter en zelfs dikker getekend.

Tot nu

De lippen trend van vandaag is eigenlijk: hoe groter hoe beter. Er wordt gezegd dat een beetje van alle trends een beetje terug begint te komen. De fel rode lippen, de dikke lipliner, de grote volle lippen. Het kan nu allemaal! Wat zelfs ook heel erg mooi is nu zijn natuurlijke lippen. Dus eigenlijk je kan het bijna niet meer fout doen. De enige trend die we niet echt terug zien komen is de lippen trend van de jaren 20. Of misschien op carnaval dan?

lippen

Permanente lippen

Twijfel je of je jouw lippen wilt laten doen met Permanente Make-Up dat kan bij onze salon in Haaften. Hierbij hebben wij wel een aantal tips of opmerkingen die je mee moet nemen voordat je kiest voor Permanente lippen:

  • Kies voor iets wat niet trend gebonden is;
  • Kies iets wat JIJ altijd mooi vindt en wat voor jou normaal is;
  • Neig meer naar een natuurlijke look dan naar bijvoorbeeld knalrode lippen, dit kan namelijk op een gegevens moment gaan irriteren. Je kunt beter roze lippen doen en wanneer je dan een keer een avondje rode lippen wilt dit zelf bijwerken met lippenstift.
  • Zorg ervoor dat je jouw lippen laat doen bij een gespecialiseerde salon.
  • Bekijk het portfolio van de salon en kijk of je er wat moois tussen ziet;

Wil je meer informatie over Permanente Lippen neem dan contact met ons op!