Er is veel te vinden over permanente make-up op het internet? Maar wat is nou allemaal waar en wat moeten we niet geloven? Om alles voor jou duidelijk te maken, zetten wij de meest gestelde vragen op een rijtje. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan in de comments, of neem contact op met onze specialiste voor meer informatie.

De meest gestelde vragen zetten we hier op een rijtje:

Frequently Asked Questions (FAQ)

Wat is permanente make-up (PMU)?

Het is de micro-implementatie van kleurpigmenten in de huid voor esthetische doeleinden. Het wordt gebruikt om gelaatstrekken te verbeteren, contouren en omlijnen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om onder andere littekens of andere onregelmatigheden te camoufleren.

Is PMU vergelijkbaar met tatoeëren?

Er zijn zeker overeenkomsten te vinden, maar eigenlijk is het heel verschillend. Alleen specialisten op het gebied van micropigmentatie kunnen deze behandeling op het gezicht uitvoeren. De apparatuur voor permanente make-up is ook speciaal voor het uitvoeren van deze verfijnde behandeling. De PMU wordt ook aangebracht in een andere huidlaag dan een tattoo. De behandeling wordt ook als minder pijnlijk ervaren dan een tatoeage.

Wat zijn de kosten van een PMU behandeling?

Voor de meest recente kosten van een PMU behandeling kun je kijken op onze tarievenlijst. Wees voorzichtig met specialisten die ‘te weinig’ vragen voor de behandeling. Dit kan duiden op een onervaren specialiste.

Wat voor een kleurstoffen worden gebruikt voor PMU?

Bij La Luna worden er veilige kleurpigmenten gebruikt, die goedgekeurd zijn door Europese regelgevende instanties. De pigmenten zijn kleurvast, en vervagen geleidelijk tot een lichtere tint.

Is de PMU behandeling veilig?

Bij La Luna worden de behandelingen uitgevoerd onder steriele omstandigheden. De naalden worden eenmalig gebruikt. Daarnaast stellen wij hygiëne voorop. Door deze maatregelen te treffen is de behandeling erg veilig en worden ontstekingen voorkomen. Op korte termijn kan het te behandelen gebied rood worden, opzwellen en gevoelig aanvoelen. Allergische reacties op de pigmenten zijn niet bekend.

Is een PMU behandeling pijnlijk?

In tegenstelling tot tatoeëren, wordt er bij een PMU behandeling vaak gebruik gemaakt van een verdovende crème. Hierdoor wordt een deel van het ongemak weggenomen. Over het algemeen wordt een behandeling niet als pijnlijk ervaren. Sommige mensen ervaren het als onprettig, terwijl anderen nergens last van hebben.

Hoe lang duurt een PMU behandeling?

De gemiddelde tijd die nodig is voor een behandeling ligt tussen één en twee uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van het te behandelen gebied en of het de eerste behandeling is of niet.

Hoe lang duurt het genezingsproces? Wat voor een nazorg is nodig?

Voor ongeveer 24 uur na de behandeling kan het behandelde gebied rood worden of zwellen. Het behandelde gebied moet schoon gehouden worden en je moet er geen make-up over dragen. Het is normaal als de huid vervelt of dat de kleur lichter wordt. Na 4 tot 7 dagen is het behandelde gebied  over het algemeen genezen.

Hoe veel behandelingen zijn er nodig?

Natuurlijk willen we dat de klanten helemaal tevreden zijn met de resultaten van hun behandeling. Daarom is een vervolgafspraak inbegrepen bij de eerste behandeling. Deze vervolgafspraak vindt een aantal weken na de eerste behandeling plaats.

Hoe worden de look en kleuren van de PMU behandeling bepaald?

Natuurlijk heb jij hier zelf ook inspraak in. Jij kunt je wensen doorgeven en samen met de specialist wordt de uiteindelijke look bepaald. De specialist zal hierbij kijken welke kleuren en welke vorm het beste bij jouw gezicht past. Zij zal jou een passend advies geven die aansluit op jouw wensen.

Hoe kies je de juiste PMU specialist?

Wanneer je een specialiste selecteert, moet je op een aantal dingen letten. Ten eerste de prijs. Wanneer de prijs te mooi om waar te zijn is, is het misschien ook te mooi om waar te zijn… Zoek daarom niet per se voor de goedkoopste. Kijk daarnaast naar het portfolio van de specialist! Durf ook vragen te stellen over de hygiëne en de apparatuur in de salon.

Hoe lang blijft PMU zitten?

Een geleidelijke vervaging is te verwachten bij alle micropigmentatie behandelingen. Dit verschilt per persoon is afhankelijk van de kleur die is gekozen. De meeste kleuren blijven tussen de 3 en 5 jaar zitten, terwijl sommige zelfs wel 10 jaar blijven zitten! Het bijwerken is wel aan te raden, om het mooiste resultaat te behouden.

Hoe lang moet er gewacht worden met de PMU behandeling na een botox-, injectables-, laserbehandeling of chemische peeling?

Over het algemeen raden wij aan om ten minste een week te wachten voor permanente wenkbrauwen, eyeliner of een lipliner/ full lips. Voor een laserbehandeling of chemische peel is het soms zelfs nodig om een paar weken langer te wachten. Twijfel je? Vraag het dan aan de specialist.

Wat voor PMU behandelingen bestaan er?

De mogelijke behandelingen zetten wij voor jou op een rijtje:

  • Wenkbrauwen PMU (Hairstroke of Powder Brows)
  • Eyeliner PMU (Boven of/en Onder)
  • Lippen PMU (Lipliner of/ en Full lips)
  • Medische PMU (Tepelhof pigmentatie)

FAQ Permanente make-up